Vinarija Levač u Rekovcu osnovana je 1952.god. i locirana je u gradu, na magistralnom putu Kragujevac-Kruševac. Rekovac je grad u centralnoj Srbiji, udaljen 25km od Kragujevca i 30 km od Jagodine i 46 km od Kruševca. Vinarija se bavi proizvodnjom grožđa, vina i rakija.

Vinarija raspolaže sa 36ha vinograda na kojima se gaje Chardonnay, Italijanski i Rajnski Riesling, Game, Cabernet Souvignon i Cabernet Frank. Takođe raspolažemo sa 35ha šuma kao i 19ha građevinskog i ostalog zemljišta.

Smeštajni kapaciteti Vinarije Levač su 3 miliona litara dok su kapaciteti punionice 6 miliona litara na godišnjem nivou.

Varoš Rekovac, centar istoimene opštine u Pomoravskom okrugu, nalazi se na oko 30 km jugozapadno od Jagodine, na reci Dulenki, u brdovitom kraju koji je poznat pod svojim istorijskim imenom Levač. Sa zapada se uzdižu visoki obronci Gledićkih planina, a sa jugoistoka pribrežje planine Juhor. Ceo Levač prošaran je malim ali vodonosnim rekama.

Rekovac se nalazi u Levču koji se prostire u središnjem delu Srbije i u jugoistočnom delu Šumadije. Ovaj prostor, u obliku levka između Gledićkih planina i Juhora okružuju reke Dulenka, Gruža, Lepenica, Belica i Temnić.

LevacO nama